Καλογερικές μελιτζάνες

Καλογερικές μελιτζάνες με τόνοΚαλογερικές μελιτζάνες με τόνο
Πεντανόστιμη συνταγή για τις αρτύσιμες μέρες του καλοκαιριού. Δοκιμάστε φλάσκες μελιτζάνες με γέμιση τόνο, πλιγούρι και γραβιέρα!

Υλικά

6 μελιτζάνες φλάσκες
2-3 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
2-3 ντομάτες ώριμες σε κυβάκια
2 ποτήρια του κρασιού πλιγούρι (ή ρύζι ή 1 πλιγούρι και 1 ρύζι)
3 κονσέρβες τόνος στραγγισμένες
1 ποτήρι του νερού γραβιέρα τριμμένη
1 μεγάλο μάτσο φρέσκο δυόσμο (ή μαϊντανό)
ελαιόλαδο
αλάτι

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τις μελιτζάνες ως εξής: Τις πλένουμε, κόβουμε τα κοτσάνια και τις χαράσουμε βαθιά κατά μήκος, χωρίς να τις μοιράσουμε στην μέση. Τις βάζουμε στο γκριλ του φούρνου να μαραθούν και να μαλακώσουν. Τις αφήνουμε να κρυώσουν.

Ωστόσο ετοιμάζουμε την γέμιση. Μαραίνουμε τα κρεμμύδια με λίγο νερό, λίγο λάδι και αλάτι σε ένα σκεύος. Μόλις το κρεμμύδι μαλακώσει προσθέτουμε τον δυόσμο κομμένο, τις ντομάτες κομμένες σε κυβάκια και τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για 20-25′. Στην συνέχεια προσθέτουμε το πλιγούρι (ή το ρύζι) και το αφήνουμε 5′ να μαλακώσει. Σβήνουμε την φωτιά, προσθέτουμε την γραβιέρα και τον τόνο και ανακατεύουμε λίγο. Δοκιμάζουμε στο αλάτι και διορθώνουμε αν χρειάζεται.

Παίρνουμε μία – μία τις μελιτζάνες και τις ανοίγουμε με τα δάχτυλα στο χάραγμα να γίνουν σαν σκαφάκια. Τις γεμίζουμε και τις βάζουμε σε λαδωμένο ελαφρώς ταψάκι. Πάνω από κάθε μελιτζάνα βάζουμε λάδι και ψήνουμε περίπου για 1 ώρα στους 200°C, ανάλογα με τον φούρνο μας.

Αρχείο
  • 2019 (11)
  • 2018 (4)
  • 2017 (4)
  • 2016 (8)
  • 2015 (13)
  • 2014 (13)
  • 2013 (11)
  • 2012 (49)
  • 2011 (35)
  • 2010 (29)
  • 2009 (33)
  • 2008 (22)
  • 2007 (12)
  • 2006 (12)
  • 2005 (12)
  • 2004 (12)
  • 2003 (12)
  • 2002 (12)
  • 2001 (12)
  • 2000 (12)